Cadeaubon

Water

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Daarom is het ontzettend belangrijk om voldoende water te drinken zodat ons lichaam optimaal gehydrateerd blijft! Zo worden klachten als hoofdpijn en vermoeidheid verminderd. Het is daarnaast noodzakelijk om te overleven want zonder water kunnen maar slechts enkele dagen.

Wist je ook dat wanneer je te weinig drinkt voor het sporten, je zo'n 10% minder zal presteren?

Drink jij genoeg water elke dag?

Easy peasy lemon squeezy

Wat is jouw ochtendritueel?

Het eerste wat ik elke ochtend doe is een glas lauw warm water drinken met daarin (regelmatig) een schijfje citroen. Dit doe ik altijd voor het ontbijt, dus op nuchtere maag.

Wist je dat water ook tot de macronutriënten behoort? Ons lichaam bestaat uit maar liefst 70% water en dus noodzakelijk om het regelmatig aan te vullen!

De dag starten met een lauw glas warm water is dus een mooie start. Dit is het beste lauw of warm te drinken omdat het dan een groter oplossend vermogen heeft.

Welke voordelen heeft het nog meer?
? Detoxerende werking; voert afvalstoffen af die je in de nacht hebt opgebouwd
? Goed voor de spijsvertering
? Het stimuleert je immuunsysteem ⠀⠀⠀
? Het zuivert de huid⠀⠀
? PH waarde wordt in balans gehouden
? Het hydrateert je lymfesysteem

Tip; voeg ook eens een klein schijfje gember toe voor nog meer voordelen; het verbetert de bloedcirculatie, werkt ontstekingsremmend en kramp voorkomend.

Dus squeeze die lemon & ginger maar uit in je glas lauw warm water!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram