Cadeaubon

Vitamine C- Day

Wist je dat vitamine C een belangrijke bijdrage levert aan onze weerstand?  Dat het ons beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht en vervuiling? En dat het onder andere voorkomt in citrusvruchten? ???

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd, het is een wateroplosbare vitamine wat betekent dat we de vitamine niet op kunnen slaan in ons lichaam maar scheiden dit uit via onze urine.

Doordat vitamine C zich niet opslaat of aangemaakt wordt in het lichaam zijn we volledig afhankelijk van onze voeding. (Of eventuele suppletie)

Maar waar is vitamine C nou nog meer goed voor?
?Voor onze huid, de vitamine maakt namelijk collageen aan wat zorgt voor huidherstel. Maar ook belangrijk voor de botten, weefsels en het werkt zelfs bij zwangerschapsstriemen.

? Het is een sterke anti-oxidant. De vitamine behoort samen met vitamine E en bétacaroteen tot de radicalenvangers! En die hebben we hard nodig!

?Goed voor onze weerstand, vitamine C is namelijk aanwezig in onze witte bloedlichaampjes. En die zorgen voor een goed werkend immuunsysteem. Wanneer je een griepje hebt of verkouden bent helpt de vitamine je sneller herstellen.

❣Good to know: Wanneer je extra suppletie van vitamine C inneemt kun je bij een teveel hiervan darmklachten krijgen. Een juiste dosis vitamine C geeft namelijk net geen darmklachten. De orthomoleculaire aanbeveling gaat van 1 tot 3 gram/dag.

Mocht je aan de slag willen met vitamine C qua voeding dan zou ik zeker eens een rode paprika en zwarte bessen toevoegen aan je maaltijden. Hier zit namelijk het hoogste gehalte aan vitamine C in.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram