Cadeaubon

Recept zalm zeekraal

25 MINUTEN
MAKKELIJK

Recept zalm zeekraal

Deze heerlijke gebakken zalm is goed als inname voor onze portie meervoudig onverzadigde vetzuren, namelijk omega 3!

Voor op het boodschappenlijstje 1 persoon:
Bakje zeekraal (biologische)
Bloemkool couscous met  tomaat, paprika en koriander
Zalmmoot
Euroma guacamole kruiden
Scandinavische viskruiden
Olijfolie
1 tl gember poeder
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras (sereh)
Verse koriander
Peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Marineer de zalm met 1 teen knoflook fijn geperst, 1 tl Scandinavische viskruiden, 1 tl gemberpoeder en smeer de kruiden verdeeld over de zalm.

Laat voor extra smaak de zalm zo'n 20 minuten in de marinade buiten de koeling. Het is namelijk belangrijk om de zalm 20 - 30 minuten voor oventijd uit de koeling te halen zodat deze gelijkmatig gaart. Leg de zalm in een ovenschaal en zet deze 10- 13 minuten in de oven. (soms afhankelijk van de dikte van de moot).

Kneus alvast de citroengras stengel. snijd in fijne stukjes en hak de koriander fijn. Maak de zeekraal schoon door te wassen en de harde uiteinden er af te breken.

Wok de bloemkool couscous volgens de verpakking en voeg hier 1 teen knoflook, 1 tl guacamole kruiden, de citroengras stukjes en de zeekraal aan toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. De zeekraal is al zoutig van zichzelf dus zout is eigenlijk niet nodig.

Haal de zalm uit de oven en serveer met de couscous, zeekraal en verse koriander.

 

Wist je dat zeekraal veel mineralen bevat en dan vooral calcium en jodium?
Het is daarom een erg goede aanvulling in maaltijden als je geen gebruik maakt van zuivelproducten. Daarnaast bevat het dus veel jodium en dit is weer fijn wanneer je geen brood eet. Brood bevat namelijk ook jodium. Jodium zorgt voor een goed werkende schildklier en weert bacteriën en virussen.

Doordat zeekraal zilt van smaak is, heb je eigenlijk geen zout nodig voor je gerecht! Is dat even mooi meegenomen.

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram