Recept Thaise zalm met broccolirijst

Rochelle
november 7, 2024
Tags:

Recept Thaise zalm met broccolirijst

Yumm dit gezonde gemarineerde visje ga jij zeker lusten! Een zeer voedzaam gerecht wanneer je koolyhdraatarm wil eten.

Voor op het boodschappenlijstje 1 persoon:
°1 zalmmoot
°1 zak broccolirijst
°1 teen knoflook
°1 limoen
°verse koriander
°rode kool kiemen (kiemgroente)
°bosui
°verse gember 1 cm
°sesamolie
°chilivlokken
°biologische sojasaus
°sesamzaadjes
°peper
°zeezout
°olijfolie

Als eerst marineren we de zalm. Dit doen we door de zalm in een kommetje te leggen. Pers hierboven 1 teen knoflook, 1 cm verse gember geperst, 1 eetlepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus,1 tl chilivlokken, pers 1 eetlepel limoensap,peper, zeezout en fijngehakte koriander. Laat de zalm minimaal 30 min afgedekt gekoelt marineren voor een intense smaak.

Haal de zalm ook weer 30 min voor bereiding uit de koeling zodat deze gelijkmatig kan garen in de oven. Pak de vis in met aluminiumfolie en maak een bootje waar je de zalm in legt. Laat de zalm ongeveer 20 min in oven op 200 graden.

Bereid ondertussen de broccolirijst. Breng deze op smaak met wat limoensap, sesamolie. peper en zeezout. Ook lekker om het overige sap van de marinade er door heen te doen!

Maak het bordje op met de broccolirijst, de zalm en garneer af met sesamzaadjes, bosui, rode kool kiemen en verse koriander.

Enjoy!

Wist je dat oa. de rode kool kiemen heel veel natuurlijke antioxidanten en vitamine A en C bevatten? De kiemgroente die we in vele soorten en smaken hebben zijn tot wel 30 x gezonder als normale groente. We kunnen de kiemgroente zien als een levendige groente. Ze groeien namelijk door totdat we ze in onze mond stoppen. Door de grote hoeveelheden antioxidanten maken ze vrije radicalen onschadelijk. En nog leuker je kan ze ook zelf zaaien het hele jaar door, zodat jij elke dag iets waardevols kan toevoegen aan je ontbijt,lunch of diner!