Recept Sugar free appelcake
Deze appelcake vrij van geraffineerde suikers is een feestje voor bij het ontbijt of als gezond tussendoortje.
Voor op het boodschappenlijstje:
°200 gr havermout
°100 gr rozijnen of cranberry’s
°handje gewelde pitloze dadels
°4 eieren
°2,5 tl bakpoeder
°300 gr biologische ongezoete appelmoes
°2,5 tl koek- speculaas kruiden
°2 kleine appeltjes
°75 gr walnoten
°1 tl kaneel
°zeezout
•Cakevorm
•Bakpapier
•keukenmachine (wanneer je die niet hebt kun je ook kiezen voor havermeel ipv havermout)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in een kom water. Snijdt de appel in blokjes, laat een paar schijfjes over voor de garnering en hak de walnoten grof.
Vermaal de havermout tot meel. Klop de eieren luchtig met een handmixer en voeg het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snufje zout toe.
Meng het geheel door elkaar. Voeg vervolgens de appelmoes en het havermeel toe en mix tot een glasbeslag.
Voeg de appelstukjes, rozijnen, dadels en de walnoten toe aan het mengsel. (Laat wat walnoten stukjes over voor de garnering).
Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hierover.
Garneer de cake af voor je hem in de oven schuift met schijfjes appel, walnoten en een 1 tl kaneel.
Bak de cake in 45 min gaar.
Mmm geniet van je appel cake.
One apple a day keeps the doctor away!
Appels zijn niet alleen lekker maar er zitten ook hele fijne gezondheidsvoordelen aan.
Appels bevorderen namelijk gewichtsverlies, de vezels zorgen voor een langer verzadigingsgevoel en voor een gezond darmflora. Daarnaast versterken ze de botten en zijn ze belangrijk voor de gezondheid hiervan. De flavonoïde die appels zit helpt tegen ontstekingen en gaan de vrije radicalen tegen. In de schil is deze concentratie het hoogste dus was de appel goed en laat de schil er aan!