Cadeaubon

Recept Overnight chia breakfast

1 nacht + 10 minuten
MAKKELIJK

Recept overnight chia breakfast

 

Dit heerlijk gezonde ontbijt is een mooie start van de dag!

 

Voor op het boodschappenlijstje 2 stuks:
Verse mango in blokjes
1 passievrucht
Biologische blauwe bessen
6 aardbeien
3-4 eetlepels chiazaden
180 ml ongezoete amandel of havermelk
Scheutje vanille extract of het merg uit 1 vanillestokje
Lactosevrije kwark
Walnoten/ cashewnoten
Verse munt

 

Dit heerlijke ontbijt kun je al voor een deel in de avond ervoor bereiden, zodat je 's ochtends meer tijd overhoudt!

Neem een afdekbaar doosje/schaaltje en voeg hier 3 eetlepels chiazaden, de melk en scheutje vanille aan toe. Roer goed door elkaar. Dit gaat afgedekt een nacht de koelkast in. Heb je tijd 's avonds? roer dan na een uurtje nog even door het chia mengsel heen.

Verdeel de chiapudding over 2 glazen. Snijd de aardbei in schijfjes en zet boven op de chiapudding en plak aan de zijkant van het glas. Pureer de verse mango met uitgelepelde passie vruchtvlees in een keukenmachine. Schep dit mengsel boven op de chiapudding en vervolgens top je het geheel af met lactosevrije kwark. Garneer af met fijngehakte walnoten, cashewnoten, blauwe bessen en een takje verse munt.

Start je dag met veel vitamine en mineralen!

Wist je dat chiazaden een goede bron zijn van omega-3?

Chiazaad heeft als fijne eigenschap dat het vocht opneemt. Wanneer je het mengt met bijvoorbeeld melk, wordt het een soort gelei achtige substantie. Dit is dus ideaal om er een pudding/ papje van te maken. Chiazaden hebben veel goede voedingsstoffen waaronder omega- 3, maar bevatten ook calcium, ijzer, eiwitten, vezels en b vitamine.  Daarmee is dit zaad een perfect onderdeel voor een ontsteking verlagend voedingspatroon.

 

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram