Cadeaubon

Recept lente stamppotje

25 MINUTEN
SUPER MAKKELIJK

Recept Lente stamppotje

 

Een stamppot hoeft niet perse een wintergerecht te zijn, hier een heerlijke lente stamppot zonder aardappel, maar wel bomvol vitamine!

 

Voor op het boodschappenlijstje 2 a 3 personen:
1 bloemkool
1 stronk broccoli
200 gr feta
Verse munt
Kurkuma 1 tl
Cayennepeper 1 tl
Nootmuskaat 0,5 tl
Verse basilicum
Diepvries doperwten, 4 handen vol
Portugese olijfolie
Himalaya zout
Zwarte peper

optioneel: een stukje onbewerkt vlees

 

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze in 9 minuten gaar.

Laat de doperwten de laatste 5 minuten ook meekoken. Hak alvast de munt en basilicum fijn. Giet de groenten af en stamp dit fijn, er mogen wat grotere stukken in blijven zitten voor de bite. Voeg de kurkuma, cayennepeper, nootmuskaat, olijfolie en wat zout en peper toe. Garneer af met verbrokkelde feta , basilicum en munt

Enjoy !

Wist je dat Himalaya zout beter is als gewoon keukenzout?
Himalaya zout is namelijk een natuurzout en bevat veel mineralen. Het normale keukenzout is bewerkt en er zitten weinig tot geen mineralen meer in. Daarnaast onttrekt keukenzout de natuurlijk mineralen uit je lichaam! En dat is natuurlijk niet bedoeling.

Mineralen in o.a. Himalaya zout helpen het lichaam en organen, zo wordt het zuur-base evenwicht in balans gehouden. Want verzuring van onze organen willen we absoluut niet, hierdoor krijgen we namelijk allemaal vreemde klachten en ziektebeelden.

Neem dus voortaan een natuurzout als Himalaya, maar ook hierbij geldt neem niet meer dag 6 gram zout per dag.

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram