Cadeaubon

Recept Havermout pindakoeken

30 MINUTEN
SUPER MAKKELIJK

Recept Havermout pindakoeken|
Heb jij voor vandaag geen gezonde tussendoortjes meer in huis? Maak dan snel deze super lekkere havermout pindakoekjes!

Voor op het boodschappenlijstje 6 koeken:
°100 gram havermout
°35 gram pure chocolade (minimaal 70%)
°2 flinke eetlepels biologische pindakaas
°1 ei
°1 eetlepel honing 
°1 theelepel kaneel
°1/2 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de pure chocolade in grove stukken. Meng vervolgens de havermout met het kaneel, bakpoeder, het ei, de pindakaas en de honing.

Voeg als laatste de grove stukken chocolade toe en kneed alles tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in platte ronde stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Belangrijk om ze niet te dik te laten dan is de binnenkant namelijk te droog. Laat de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven garen tot ze iets bruiner worden.

Haal de koekjes uit de oven en nu maar afwachten hoelang je er vanaf kunt blijven tot ze afgekoeld zijn haha! De koeken kunnen in een afgesloten verpakking in de koeling bewaard worden als ze niet gelijk op zijn. ?

Enjoy!?

Wist je dat pure chocolade eigenlijk ook wat gezondheidsvoordelen kan hebben als de chocolade minimaal 70% cacao bevat?

Het verkleint namelijk het risico op hart en vaatziekten. Dit heeft te maken met de bloeddrukverlagende werking en vermindering van het slechte cholesterol.

Daarnaast geeft chocolade je een geluksgevoel dit komt door de endorfines die er in zitten en zorgen dus voor euforie. Dit zorgt dan tenslotte weer voor vermindering van stress en pijn.

Maar let op! Pure chocolade is een gezonde traktatie zolang je de porties beperkt.

Pure chocolade bevat namelijk veel calorieën en je kunt er snel te veel van eten. Dit kan leiden tot overgewicht en andere problemen met je gezondheid.

Mocht je willen afvallen dan kun je beter 2 tot 3 x per week een klein stukje pure chocolade eten. Hiernaast is een gezond voedingspatroon van uiterst belang.

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram