Cadeaubon

Recept frisse komkommersoep

20 MINUTEN
MAKKELIJK

Recept Frisse komkommersoep

Een heerlijk fris hydraterend zomers soepje!

Voor op het boodschappenlijstje:
°2 komkommers
°1 courgette
°halve stronk broccoli
°1 ui
°2 tl kurkuma
°2 teentjes knoflook
°500 ml gistvrije - zoutarme groentebouillon / zelfgemaakte
°2 tl fijngemalen lavas
°150 ml bio kokosmelk
°pompoenpitten
°pijnboompitten
°1/2 citroen
°handje verse basilicum
°handje verse dille
°peper
°Himalaya zout

 

Was en snijd de komkommers en courgette in stukken. Houd een klein stukje komkommer over voor de garnering. Snijd de halve broccoli in kleine roosjes. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Maak ondertussen 500 ml bouillon. Voeg de komkommer en courgette toe aan de pan en bak even mee. Doe de bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. (8 minuten) Voeg de kokosmelk toe (naar smaak). Daarna een handje basilicum en dille. Laat nog 1 minuut samen pruttelen om vervolgens de soep te pureren.

Pers het sap van een halve citroen in de soep en breng het geheel op smaak met nog 2 tl kurkuma, peper en Himalaya zout.

 

Garneer de soep af met verse dille, pijnboompitten, pompoenpitten en eventueel plakjes komkommer.

 

Yummy!

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram