Cadeaubon

Recept Choco- bananenbrood

60 minuten
MAKKELIJK

Recept Choco bananenbrood

Dit heerlijke chocolade bananenbrood is altijd een lekker idee!

Voor op het boodschappenlijstje:
50 gram havermeel
50 gram amandelmeel
3 rijpe bananen
3 eieren (biologisch of omega-3)
50 gram medjoul dadels
1 el honing
3 el rauwe cacao
2 el kaneel
1 tl bakpoeder
walnoten, handje

Cakevorm
Bakpapier
Keukenmachine

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal ondertussen de pitten uit de dadels en maal ze samen met de bananen fijn in een keukenmachine. Voeg de eieren er aan toe. Vervolgens ook het havermoutmeel, amandelmeel, cacaopoeder, kaneel en het bakpoeder, meng alles tot glad beslag.

Daarna mogen de walnoten erbij en roer er doorheen. leg een bakpapier in de cakevorm, zodat je straks de cake er makkelijk en heel er uit kan halen.

Zet de cake zo'n 45 minuten in de oven. (Kijk af en toe of hij al gaar is, door er een satéprikker in te prikken.) Is het chocolade bananenbrood klaar? Laat hem dan nog even afkoelen en haal uit de cakevorm.

Leuk weetje over cacao:
Cacao verbetert namelijk onze stemming doordat tryptofaan in zit. Tryptofaan ,een essentieel aminozuur, zorgt er namelijk voor dat je van nature vrolijk bent, het vermindert stress en het ontspant je lichaam. Tryptofaan werkt op je serotoninehuishouding en deze stof is verantwoordelijk voor je positieve stemming.

Tryptofaan zit ook o.a. in:
- Haver
- Bananen
- Dadels
- Pinda's
- Melk
- Cottage cheese
- Vlees
- Vis
- Kalkoen

Kun je een tekort krijgen aan tryptofaan?
Ja zeker! Dit zou kunnen leiden tot een depressie, vermoeidheid, slapeloosheid, hallucinaties, stemmingswisselingen, nervositeit, haaruitval, huidafwijkingen slecht zien en diarree.

Maak dus lekker dit chocolade bananenbrood voor een positieve stemming!

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram