Cadeaubon

Recept Broccoli- courgette soep

20 MINUTEN
MAKKELIJK

Recept Broccoli- prei- courgette soep

Dit heerlijke gezonde groene soepje zit bomvol goede voedingsstoffen waarvan jij veel gezondheidsvoordelen zal hebben!

Voor op het boodschappenlijstje:
°1 liter groentebouillon (zelf gemaakt of met zoutloze bouillon poeder)
°2 knoflooktenen
°1 rode ui
°400 gr broccoli roosjes
°1 courgette
°1 prei
°2 tl cayenne peper
°verse basilicum
°Peper
°Zee zout

Was de prei en snijdt de prei en de courgette in kleine stukjes. Kook ondertussen 1 liter water en voeg hier bouillon poeder aan toe of maak zelf de groente bouillon.

Fruit in een hoge pan 2 tenen knoflook en de fijngesneden rode ui aan en voeg hier de stukjes broccoli, prei en courgette aan toe. Bak dit zo'n 3 minuten. Voeg 2 tl kerriepoeder toe.

Voeg vervolgens het kokende water aan de groente en kook het geheel 5 minuten.

Als alles gaar is kun je het pureren met een staafmixer en klaar is je gezonde soepje! Proef en breng op smaak met peper en zeezout. Garneer nog af met wat verse fijn gesneden basilicum.

Wist je dat Broccoli tot een van de superfoods behoort?
Broccoli zorgt namelijk mede voor stabiele hormonen, een immuunsysteem booster door de vitamine A en C, cholesterol verlagend en heel erg belangrijk; het helpt onze darmbacteriën gezond te houden! Want wist je dat onze darmen eigenlijk het 2e brein in ons lichaam zijn? Wanneer onze darmen niet lekker werken heeft dat heel veel invloed op ons dagelijks leven. Helaas heb ik hier zelf ook veel last van gehad. Maar door onze darmen goed te voeden kunnen we veel klachten verlichten of verhelpen! Hier zal ik jullie later meer over vertellen.

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram