Cadeaubon

Magnesium - het Master Mineraal

Een tijdje terug wist ik niet wat magnesium was en al helemaal niet dat het in verband staat met vele gezondheidsklachten waaronder stress en slapeloosheid.

Maar Magnesium is dus een super belangrijk mineraal! Veel mensen hebben hieraan helaas ook een tekort dit komt door de druk van de maatschappij waarin we leven maar ook door de industrialisatie. De helft van ons magnesium gehalte bevindt zich in de cellen van weefsels en organen en het andere deel in onze botten. Door het grote werkgebied is het dus niet gek dat je er een tekort aan kan krijgen.

Voedingsmiddelen die o.a. magnesium bevatten:
▪️Spinazie
▪️Basilicum
▪️Cacao
▪️Broccoli
▪️Munt
▪️Lijnzaad

Welke functies heeft Magnesium dan onder andere?
?️De spier en zenuwfunctie onderhouden, wanneer wij dus gestresst zijn slurpt dit magnesium en kan het dus ons zenuwstelsel niet goed tot rust laten komen.

?️Het hartritme stabiel houden, zoals ik hierboven vertelde zorgt het dus voor een betere overdracht van signalen in de zenuwen, dus ook degene die het hart aanstuurt.

?️Ondersteunen immuunsysteem

?️Botten sterk houden, samen met calcium zorgt magnesium voor gezonde sterke botten. belangrijk is dus ook de balans tussen deze 2 mineralen. Verhouding calcium/magnesium 2:1

?️Reguleren bloedsuikerspiegel

?️Ondersteunen energiemetabolisme, magnesium zorgt er onder andere voor dat voedingsstoffen omgezet worden tot energie. Vermoeidheidsklachten zijn daarom ook hieraan gerelateerd.

Magnesium wordt helaas wel wat minder goed opgenomen uit voeding. Dit komt door dat magnesium in voeding gebonden is aan allerlei stoffen waardoor dus bijvoorbeeld onze darmen dit moeilijker opnemen. Hierdoor is het soms beter om magnesium te suppleren. Wel belangrijk is hierin welke variant je pakt:

✅De goed opneembare vormen zijn:
Magnesiummalaat
Magnesiumtauraat
Magnesiumbisglycinaat

❌De minder goed opneembare vormen zijn:.
Magnesiumoxide
Magnesium Sulfaat
Magnesium Chloride
Magnesium Hydroxide

Zo ben jij ook weer op de hoogte van het mineraal Magnesium! ?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram