Cadeaubon

Hoe kies ik het juiste supplement?

De drogisterijen liggen er vol mee, pillen, poeders, capsules en dragees. Maar voor welke vorm ga je? En nog belangrijker wat heeft jouw lichaam nodig? ?

Het beste is om je goed te laten adviseren hierin, het is de bedoeling dat het een toevoeging is en geen schade aan je lichaam brengt. Veel commerciële merken en goedkopere producten gebruiken synthetische grondstoffen. Neem daarom supplementen met natuurlijke grondstoffen en stoffen die je lichaam kan opnemen.

Ten eerste supplementen zijn een aanvulling op jouw gezonde voedingspatroon dus geen vervanging! Op sommige momenten heeft je lichaam of jouw klacht baat bij het ene supplement maar na verloop van tijd kan dat best veranderen door omstandigheden en is het weer beter om iets weg te laten of juist toe te voegen.

Dus waar kun je op letten tijdens het kiezen van een supplement?

Lees altijd de achterkant van het potje hier staat namelijk alle belangrijke informatie op die je nodig hebt voor je een keuze maakt.

Waar moet ik o.a. opletten:
✔voor de multivitamine, ga voor de variant waar alle belangrijke mineralen en vitamine in complex vorm bevat; dus ook magnesium, seleen, chroom, boor, molybdeen, jodium, mangaan, koper, zwavel en silicium. Heel belangrijk: Kijk of er geen ongewenste hulpstoffen in zitten zoals talk, lactose, titaniumdioxide, ijzeroxide en al helemaal geen onnodige suikers, zoetstoffen, zetmeel, kleur, geur en smaakstoffen.

✔Vitamine D3 capsules in olijfolie vorm, voor een beter opname.

✔Magnesium ga voor de goed opneembare vormen (zie een van mijn eerdere posts)

✔Omega 3, BPA vrij verpakt (dus niet in plastic fles), in vloeibare vorm is de visolie meer gedoseerd, het moet minstens 500 MG EPA en DHA bevatten. Dus let vooral ook op deze verhouding en niet alleen de hoeveelheid omega 3.

✔Hoe meer ingrediënten aan ongewenste hulp of vulstoffen hoe minder goed, less is more. Orthomoleculaire verantwoorde hulpstoffen oa.: cellulose, acacia gom, di-calciumfosfaat.

Heb je hier vragen over? Stel ze gerust! ?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram