Cadeaubon

Recept rode linzensoep

35 MINUTEN
MAKKELIJK

Recept rode linzen soep

Een lekker gezond rood soepje met veel vezels en plantaardige proteïne.

Voor op het boodschappenlijstje:
200 gram zoete aardappels
1 L bouillon zelfgemaakt of met zoutloze biologische bouillonpoeder.
1 witte ui
1 knol venkel
200 gram tomatenblokjes biologisch uit blik
200 gram tomaten frito
1 teen knoflook
100 gram gedroogde rode linzen
1 puntpaprika
2 tl Italiaanse kruiden
Verse basilicum

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika in stukjes en hak de venkel fijn. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.

Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de knoflook, ui, venkel en paprika. Voeg na een paar minuten de stukjes zoete aardappel, tomatenblokjes, tomaten frito, linzen, kruiden en bouillon toe.

Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig door om plakken van de linzen te voorkomen. Als laatste pureer je de soep met een staafmixer. Garneer de soep met wat fijn gehakte basilicum en serveer er eventueel met zuurdesem brood.

Zo nu kun jij genieten van dit heerlijke soepje!

 

Wist je dat rode linzen bomvol vezels zitten?
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar vezels zijn zo ontzettend belangrijk voor een goed werkend spijsverteringsysteem. Ook verminderen linzen de kans op hartziekten vanwege de hoge concentraties magnesium en foliumzuur.

Daarnaast is het een goede vleesvervanger omdat ze ook veel plantaardige eiwitten bevatten, zorgen ze voor een portie vitamine B en daarnaast een dosis antioxidanten!

 

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram