Cadeaubon

Recept zoete aardappel & tonijn

30 MINUTEN
MAKKELIJK

Recept Zoete aardappel tonijn gerecht|

 

Deze gezonde maaltijd bevat veel vezels, vitamine, mineralen en aminozuren!

 

Voor op het boodschappenlijstje 3- 4 personen:
°1 rode ui
°800 gr zoete aardappelblokjes of 800 gr zoete aardappelen
°paprikapoeder
°komijnpoeder
°240 gr tonijn uit blik met vleugje olijfolie
°2 grote eieren
°600 gr sperziebonen
°250 gr cherry tomaten
°20 gr verse selderij
°1 citroen
°olijfolie
°peper
°zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Schil de aardappels (mocht je geen geschilde zoete aardappel blokjes hebben gekocht) en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de aardappelblokjes met de uienringen, 2 eetlepels olijfolie, tl paprikapoeder en 2 tl komijnpoeder. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Kook de eieren ondertussen in 7 a 8 min hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes. Verwijder vervolgens de steeltjes van de sperziebonen en kook ze in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Halveer de tomaatjes en snijd de selderij fijn. Haal de zoete aardappel uit de oven en schep de bonen, tomaat en selderij er doorheen. Als laatste mogen de tonijn en de ei partjes erbij.

 

Yummy geniet van je gezonde maaltijd!

 

Wist je dat sperziebonen ook veel antioxidanten bevatten? Dat heeft de groente of eigenlijk peulvrucht te danken aan het aanwezige quercetine, een stofje wat ontstekingsremmende eigenschappen bevat. De vezels die aanwezig zijn in de bonen zorgen er daarnaast voor dat alle voedingsstoffen beter opgenomen worden door het lichaam.

Wist je dat de sperzieboon ook veel ijzer bevat? Voor een goede opname van ijzer is er voldoende aanwezigheid van vitamine C nodig. Laat die vitamine C nou net in de zoete aardappelen zitten in dit recept!

Heb je een erg laag ijzergehalte dan is het sterk aan te raden het ijzer te halen uit supplementen  ( in overleg met je arts ) of door dit te halen uit dierlijke producten als vlees, vis en gevogelte.

 

Deel het recept op je socials:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram